Sonivox heeft flink uitgepakt op de NAMM show 2013. Het bedrijf heeft een aantal nieuwe plug-ins op de markt gebracht en de welbekende Vocalizer Vocal Production Synthesizer is even flink onder handen genomen. Daarnaast zijn er nog een aantal plug-ins van een nieuwe update voorzien.

Met de Vocalizer Pro kun je aan elk soort geluidsbron dat je aan de plug-in voert een praktisch klinkend harmonisch geluid tevoorschijn toveren. Kies je als bron zang of stem dan zijn de resultaten helemaal van formidabel aard. Met de Sonivox Vocalizer Pro ben je dus in staat zeer complexe harmonieën te creëren vanuit een vocale bron waarbij de natuurlijke grenzen ruim worden doorbroken.

sonivox-vocalizer-pro-plugin

De indeling van Vocalizer Pro bestaat uit twee rijen voorzien van pads. Deze pads zorgen ervoor dat je real-time bewerkingen kunt uitvoeren. Met een rij kun je bijvoorbeeld per pad verschillende noten of harmonieën opeenstapelen en de pads op de andere rij kun je dan gebruiken om waarden mee te veranderen. Een andere handige optie zijn snapshots. Hiermee kun je binnen een handomdraai de parameter controls veranderen middels de pads.

Een andere mooie feature is dat je aan elke pad kunt toewijzen een parameter die te automatiseren is. Zo kun je dus parameters van verschillende waarden voorzien, deze aan een pad toewijzen en het resultaat is dat je op een bepaald moment de beschikking heb over een variatie aan patches. Met de pads regel je ook de effecten.

Overige mogelijkheden waarover de Vocalizer Pro beschikt zijn pitch- en formant-schifting, mogelijkheid tot gedetailleerde envelope bewerkingen en gesynchroniseerde LFO’s. Ten opzichte van de eerdere versie is het aantal effecten en filters verdubbeld.

De Vocalizer Pro is leverbaar in een 32- of 64-bits versie voor de PC of Mac en je hebt de mogelijkheid dit geheel zelfstandig in te zetten of uiteraard als AU, VST, or RTAS plug-in.

Niet-vergelijkbare signaalbewerkingen, een zeer geavanceerde vocoder en krachtige re-synthesis technologie, dat is waar Sonivox de Vocalizer Pro onder het publiek mee bekend maakt.

Voor meer informatie over de Sonivox Vocalizer Pro, neem een kijkje op de website van Sonivox zelf.