Het houdt maar niet op bij Korg met het retro-gebeuren. Ditmaal is het de beurt aan de fantastische Korg MS-20 analoge mono-synth. Korg heeft dit mono-monster namelijk opnieuw uitgebracht. Het is een exacte kopie van het model dat ongeveer 30 jaar geleden op de markt werd gezet.

korg-ms-20-mini-anolog-mono-synthesizer

Het enige wat er verschilt met dit model is dat het qua grote 86% betreft van het origineel. Wat de reden hiervan is, is nog onbekend. Qua inbeslagname van ruimte is naar ons weten er nooit geklaagd over de MS-20. Misschien dat de economische crisis hier een rol speelt?

Maar afijn, degenen die nog steeds op zoek zijn naar een echte MS-20 waarvoor je een bank moest openbreken, goed nieuws dus. Ook gevestigde bezitters kunnen hun voordeel hieruit halen.

Zoals gezegd de MS-20 mini is een analoge mono-synth dat een exacte kopie is van de techniek van de MS-20 zelf. De techneuten van de MS-20 hebben ook voor de creatie van de MS-20 mini gezorgd, dus fout kan het niet gaan.

De Korg MS-20 mini beschikt over 2 VCO’s, 2 VCA’s, 2 VCF’s aangevuld met twee envelope generators en 1 LFO. Het prachtige is dus dat die zelf-oscillerende high en low-pass filters ook in de mini MS-20 aanwezig zijn. Verder beschikt de MS-20 mini ook over de externe signal processor sectie wat je nog een bom aan mogelijkheden geeft om je sounds te creëren.

Om aan de hedendaagse cult te voldoen is er ook een MIDI-IN en een USB-connectie aanwezig.

De Korg MS-20 mini zal rond april 2013 leverbaar zijn en zal je ongeveer 600 dollar lichter maken, niet slecht voor zo’n golden vintage synth vergeleken met de prijs die je voor een MS-20 tegenwoordig moet neertellen.

Kijk voor meer info over de Korg MS-20 mini op de website van Korg of bekijk het monster filmpje.