Korg heeft op de NAMM 2013 show de KingKorg geïntroduceerd. Zoals wij dat langzamerhand gewend zijn van Korg komt het bedrijf telkens weer met frisse lanceringen wat betreft muziekinstrumenten. Een van deze recente lanceringen is dus de KingKorg naast bijvoorbeeld de MS-20 mini.

korg-kingkorg-analog-modellling-synthesizer

De KingKorg is een virtueel analoge synth, wat dus betekent dat het instrument analoge synthese door middel van software modellen simuleert en klankmatig produceert. Wat exclusief is op deze synth, is de optie CV/Gate out. Hiermee ben je dus in staat echte analoge synths aan te sturen middels een digitale synth.

Het ontwerp van de KingKorg is gebaseerd op de analoge synths die Korg in het verleden heeft geproduceerd zoals de welbekende MS-20 en de Mono/Poly.

De analog modelling techniek op de KingKorg is gebaseerd op een vernieuwde techniek genaamd XMT, wat staat voor Xpanded Modeling Technology en is iets wat door Korg niet voor het eerst is toegepast. Het heeft er al ruime ervaring mee op gedaan met klassiekers zoals de Korg Z1 en de Prophecy.

Net zoals je dat gewend bent bij een analoge bak, beschikt de KingKorg ook over een arsenaal aan knoppen waardoor je in staat bent tijdens het spelen allerlei bewerkingen op het geproduceerd geluid uit te oefenen. Een ander mooie optie is de beschikking over een vacuum tube. Een klassieke techniek dat garant staat voor rijke overtones en distortie.

De inzet van de KingKorg is niet alleen bedoeld voor de doorgewinterde synthfreak. Het is ook zodanig ontworpen dat het ook toegankelijk is voor de beginnende synthesist die zich een wereld wil gaan banen binnen al dit sonisch geweld. Daarnaast is het ook de perfecte kandidaat voor podiumgebruik.

De KingKorg is verder uitgerust met 61 toetsen en beschikt ook over effecten waaronder drie master secties, elk met zes verschillende effectsoorten.

Neem een kijkje op de website van Korg voor meer informatie over de KingKorg of geniet van onderstaand beeldmateriaal.