Voor de analoge gear addicts is er goed nieuws! Koma, bekend van Kommander CV/Gate controller, komt nu uit met een touchscreen CV controller.

komo-cv-controller

Deze controller stuurt informatie uit over twee kanalen die geconfigureerd zijn volgens een aan- raakgevoelige x/y-scherm. Elke as stelt een output kanaal voor dat kan dienen als een normale CV uitgang, als omgekeerde CV en als gate output.

Elk kanaal beschikt ook over een hold-functie waardoor je instaat bent om de huidige CV-waarde vast te houden. Ook in de maak is een momentary/clocked hold function. Dit houdt in dat de CV-waarde door een externe clock kan worden gegenereerd. Of wanneer er geen clock aanwezig is, dan wordt er een waarde aangehouden zodra jij je vinger van de touchscreen afhaalt en wanneer je het scherm weer aanraakt dan wordt er daarmee corresponderend een nieuwe waarde aangenomen.

De Komo zal in een Light en een Pro versie uitkomen. De light versie heeft de beschikking over de opties zoals hiervoor beschreven. En de Pro versie zal een Z-as/kanaal erbij krijgen. Dit zal een capacitieve sensor voorstellen dat onder de touch controller aanwezig is en dat zal meten hoeveel er van het touchscreen oppervlak in bezit wordt genomen om op basis daarvan een bepaalde waarde uit te sturen. Voor de rest zal de Pro versie ook met MIDI worden uitgerust.

Meer weten over de Koma Kontrol Surface CV Controller? Bezoek de website van Koma of bekijk het filmpje.