Voor de gitarist die altijd graag een exemplaar van de Les Paul van Joe Perry in bezit wilde hebben, die droom komt nu uit. Je zult wel even diep in de buidel moeten tasten, zo rond de 10.000 dollar, maar dan mag jij je ook rekenen tot het exclusieve gezelschap dat over de befaamde Joe Perry sound beschikt.

gibson-les-paul-1959-joe-perry-guitar

De Joe Perry 1959 Les Paul is een gitaar, zoals Joe dat zelf zegt, dat beschikt over natuurlijke sustain en warmte en als het ware gromt wanneer je de schakelaar omzet.

De afdeling Gibson Custom heeft er dan ook alles op alles gezet om samen met Joe Perry met een replica in beperkte oplage te komen dat bijna exact gebaseerd is op het origineel qua geluid. Er worden momenteel 50 exemplaren geproduceerd die allemaal door Joe zelf van een handtekening zijn voorzien met daarnaast nog een aantal variaties in soort finish.

De replica Joe Perry 1959 Les Paul bestaat uit een lichtgewicht magahony body voorzien van een hand geselecteerde maple top. De finish van de gitaar is in Faded Tobacco Burst met Vintage Aniline Red en donker Walnut Dye aan de achterkant, zijkanten en de achterkant van de nek.

Voor meer informatie over de Gibson Joe Perry 1959 Les Paul, bezoek de website.