Casio komt op de proppen met de PX-5S Stage Piano. Of je puur over alleen maar een piano kunt spreken daar zijn we het niet zo zeker van. Het blijkt namelijk dat er sprake is van een hybride piano waardoor de PX-5S nog veel meer te verbergen heeft onder zijn bedieningspaneel.

casio-privia-px5s-stage-piano

Zo kun je de PX-5S niet alleen gebruiken als MIDI-controller maar ook als een echte synthesizer.
Het bevat 340 presets, een arpeggiator, een phrase synthesizer en uiteraard aangevuld met effecten. Het klavier behelst 88-toetsen en de Privia is 256-stemmig polyfonisch.

De motor achter het klankopwekkings systeem is de AiR geluidsbron. AiR staat voor het creƫren van ongelofelijk realistische geluiden waarin detail en expressie niet ontbreken. Vooral met name bij de grand piano geluiden. Voor de PX-5S heeft Casio de AiR techniek zelfs uitgebreid om aan dit alles nog meer body te geven.

Wat betreft het zelf knutselen aan geluiden is het ook goed gesteld. Zo beschikt de PX-5S over Hex Layer Tones voorzien van realtime-filters. Dit allemaal verder aangevuld met de programmeerbare arpeggiators en multitrack-sequencing. De PX-5S licht uitgevoerd zodat vervoer ook aangenaam blijft.

Voor meer info over de Casio Privia PX-5S Stage Piano ga naar de website.