Bij een versterker voor je monitorboxen dien je niet alleen te denken aan een speciale versterker specifiek bedoeld voor studiogebruik. Ook een normale HIFI-versterker kan soms goed dienst doen.

Sowieso heeft een HIFI-versterker vaak iets meer mogelijkheden wat aansluitingen betreft maar wat ook handig is, is dat deze voorzien kan zijn van een mono-schakelaar zodat je ook in staat bent het fasegedrag te controleren om zo te kijken of het goed zit met de stereo-indeling. Soms is er ook nog een filter aanwezig voor het subsonische laag zodat je HIFI-boxen ook hiertegen beschermd zijn.

Kabels

Ook kabels vormen een belangrijk onderdeel tussen de versterker en je monitorboxen. Van belang zijn hierbij afstand en impedantie. Het beste is gebruik te maken van kabels met meerkernig koperdraad in geval bij een HIFI-situatie. Indien de afstand in deze situaties niet meer dan vijf meter bedraagt, kunnen deze kabels voldoende van dienst zijn. Binnen deze afstanden heb je ook niet echt te maken met signaalverlies.

Dat je kwaliteit binnenhaalt door een dikkere kabel aan te schaffen is ook niet altijd waar. Belangrijk is dat je kabels gebruikt met de juiste impedantie zoals dat vereist wordt door de speakerfabrikant. Doe je dit niet dan zal je problemen krijgen met de juiste vermogens-uitsturing van je versterker naar je speakers.

Uiteraard heb je voor langere afstanden betere kabels ter beschikking in de vorm van jack en XLR-aansluitingen. Ook bestaan er kabels met de zogenoemde Speakon-connectoren waarvan het voordeel is, dat je deze door een simpele draai kunt aansluiten op desbetreffend apparaat.