Probeer bij het gebruik van een bandrecorder een sync spoor schoon te houden van invloeden van overige aangrenzende sporen.

Wanneer bijvoorbeeld een spoor klanken bevat die veel body met zich meedragen en deze spoor grenst direct aan de sync spoor dan kan het effect hiervan zijn dat deze spoor de sync pulsen negatief beïnvloedt. Er is in dit geval dan sprake van overspraak. Het beste is dus dit soort sporen te vermijden die direct tegen de sync spoor aangrenzen.

Guide track

Om de synchronisatie te controleren kun je ook gebruik maken van een ruwe mix-opname op een enkele spoor. Deze ruwe mix dient dan als leidraad voor het inspelen van overige passages waarbij dus muzikant en ook de geluidstechnicus baat bij hebben. Het spoor waarop deze ruwe mix wordt opgenomen wordt ook wel een gidsspoor genoemd of guide track. Vaak zal deze ruwe mix ook in mono worden opgenomen.

Hier voorkom je dus mee dat wanneer je een passage na tien keer eindelijk goed hebt ingespeeld en daarna een opname maakt, dat naar later blijkt dat dit geheel niet in pas loopt met de overige sporen.

De gidsspoor kan allerlei muziekinstrumenten bevatten dus zowel akoestische als een complete midi-compositie. De gidsspoor neem je dus op in de fase vooraf aan de daadwerkelijke mix, in dit geval de premix-fase.